16.01.2021, 12:41

Німеччина передала Росії документи щодо отруєння Навального

Алексей Навальный

Німеччина відповіла на всі правові запити РФ, що стосуються отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. За кілька днів до повернення Навального до Москви Німеччина передала Росії протоколи допиту політика.

Федеральне відомство у справах юстиції Німеччини відповіло на чотири правові запити Росії у справі про отруєння опозиційного російського політика Олексія Навального, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Прокуратура Берліна передала Москві протоколи допиту політика. Про це агентству DPA повідомив представник відомства.

"Федеральний уряд виходить з того, що Уряд РФ тепер негайно зробить всі необхідні кроки для розслідування злочину проти пана Навального. Цей злочин має бути розслідувано у Росії", - заявив співрозмовник німецького відомства.

За словами представника Міністерства юстиції Німеччини, відповіді дали в такому вигляді, наскільки це зараз можливо і допустимо відповідно до Європейської угоди про надання правової допомоги та нормами німецького права.

Як пояснив представник мін'юсту, особисті дані про стан здоров'я потерпілого, згідно з німецькими правовими нормами, підлягають особливо суворому захисту. Медичну інформацію Росії не передали, бо на це не погодився сам Навальний.

Водночас він зазначив, що лікарів берлінської клініки Шаріте, де лікувався Навальний, не допитували, оскільки вони зобов'язані зберігати лікарську таємницю.

Читайте також: Навального у Росії оголосили у федеральний розшук

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк