20.01.2021, 07:51

В Японії через сніговий шторм зіткнулося понад 134 авто: є жертви

В Японии из-за снежного шторма столкнулось более 134 авто

В Японії сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок снігового шторму зіткнулося щонайменше 134 автомобілі. Є жертви тапостраждалі.

Масштабна ДТП сталася на швидкісному автодорозі Тохоку в Північній префектурі Міягі 19 січня, близько полудня. Причиною аварії став рясний снігопад, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За даними рятувальників, учасниками ДТП стало щонайменше 134 автомобілі. В аварію потрапило близько 200 осіб, 12 з них були госпіталізовані. Одна людина загинула.

В Японии из-за снежного шторма столкнулось более 134 авто

Відзначається, що напередодні влада ввела обмеження швидкості 50 км/год у зв'язку з тим, що сильний снігопад обмежив видимість. Однак цього виявилося недостатньо для запобігання катастрофи. 

Секретар Кабінету Міністрів Кацунобу Като заявив, що причиною масового затору стала вантажівка, яка через погану видимість наїхала на легковик. Він додав, що рятувальні операції тривають.

Регіональна штаб-квартира Японського метеорологічного агентства в Сендаї поруч з місцем аварії зареєструвала максимальну швидкість вітру близько 100 км/ год, що є рекордом для Січня.

У регіонах Хоккайдо, Тохоку та Хокуріку також очікуються снігові замети та обмерзання доріг, лавини.

За прогнозами агентства, максимальна швидкість вітру на Хоккайдо, найпівнічнішому головному острові країни, і Хокуріку, в регіоні в центральній Японії, складе 126 км/ год, а в Тохоку максимальна швидкість вітру 108 км/год.

Очікується, що вранці 20 січня в деяких частинах регіонів Хокуріку, Тохоку та Хоккайдо висота снігу склав 50, 40 і 30 сантиметрів відповідно.

В Японии из-за снежного шторма столкнулось более 134 авто В Японии из-за снежного шторма столкнулось более 134 авто

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк