23.01.2021, 11:59

У Сенаті США визначилися з термінами слухань щодо імпічменту Трампа

Трамп, импичмент

Сенат США розпочне процес імпічменту 45-го президента Дональда Трампа на тижні, який стартує 8 лютого. Про це заявив лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер.

Процес імпічменту був перенесений, щоб Сенат отримав можливість затвердити призначенців президента Джо Байдена на ключові пости та провести роботу над низкою законопроектів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Чак Шумер заявив, що у менеджерів Палати Представників та адвоката Трампа буде час, щоб підготувати свої юридичні документи, як це було у попередніх судових процесах.

"Виступи сторін почнуться з 8 лютого, як тільки будуть підготовлені короткі звіти", - сказав Шумер, виступаючи у Сенаті.

За його словами, він досяг домовленостей про процедуру з лідером республіканської меншини в Сенаті Мітчем Макконнеллом, їх зачитають 25 січня. Сенаторів приведуть до присяги у вівторок, а Трампу буде вручена повістка.

Трамп став першим президентом в історії США, якого було двічі піддано імпічменту. Для того, щоб Сенат визнав його винним, сенаторам-демократам потрібна підтримка як мінімум 17 сенаторів-республіканців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк