25.01.2021, 08:52

Проблема екології вирішена?: японські вчені розробили технологію, що дозволяє використовувати аміак в якості палива

Ольга Романец | Всі новини автора
аммиак

Японська компанія розробила технологію, завдяки якій стало можливо використовувати аміак для вироблення теплової енергії.

Про це повідомляють закордонні ЗМІ, передає Час Пік.

Спалювання аміаку, на відміну від викопного палива, не виділяє вуглекислого газу, який нагріває планету, і його легше транспортувати, ніж рідкий водень.

Дана технологія дозволить скоротити викиди вуглекислого газу більш ніж наполовину, а також знизить викиди парникових газів до 40% від рівня, що викидається при використанні палива, що працює тільки на природному газі.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, цей метод викидає в середньому близько 2,4 тонни вуглекислого газу на кожну тонну виробленого аміаку, що становить сьогодні близько одного відсотка глобальних викидів CO2.

Це привернуло інтерес консорціуму великих японських фірм, які прагнуть почати великомасштабний імпорт в країну, яка має мало запасів викопного палива і обмежені ядерні потужності після катастрофи на Фукусімі.

Утворений минулого року консорціум об'єднує 70 великих японських фірм, які сподіваються використовувати аміак спочатку на вугільних електростанціях, а потім і на газових.

Обіцянка Японії стати вуглецево-нейтральною до 2050 року дає надію промисловим важкоатлетам, що просувають аміак як паливо майбутнього, але критики кажуть, що агресивний газ все ще далекий від чіткої чистої енергії.

На даний момент ринок аміачної енергії все ще знаходиться в зародковому стані.

аммиак

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: