30.01.2021, 07:58

Чехія посилила карантинні заходи через пандемію COVID-19 та закрила кордон для іноземців

Чехия, коронавирус

Уряд Чехії через поширення COVID-19 прийняв рішення посилити карантинні заходи. З 30 січня закривають кордони для іноземців. Потрапити в країну тепер можна тільки в разі крайньої необхідності.

Влада Чехії прийняла рішення ввести заборону на в'їзд іноземців до країни. Обмеження діятиме до 15 лютого, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Уряд заборонив перебування іноземців у Чеській Республіці, якщо вони знаходяться на її території з причин, не пов'язаних з роботою, навчанням, родичами або будь-яким дозволеним заходом, або якщо вони прибули з порушенням протиепідемічних заходів, встановлених Міністерством охорони здоров'я.

В'їзд до Чехії буде дозволений тільки тим іноземцям, які навчаються, працюють або мають посвідку на проживання в Чехії. Також перетинати кордон можна буде при необхідності відвідати найближчих родичів, отримати медичну допомогу, для участі у весіллях або похоронах.

Громадянам Чехії нагадали про необхідність обмеження контактів. На гірськолижних курортах закривають фунікулери.

Знову вступає в силу заборона на відвідування пацієнтів у лікарнях, виняток надається третім особам, присутнім при пологах. Також дозволяються візити до пацієнтів з обмеженою дієздатністю, пацієнтам хоспісів та пацієнтам в термінальній стадії невиліковного захворювання.

Оселитися в готелі або пансіонаті зможе лише та людина, яка підтвердить необхідність перебування в ньому документом про відрядження.

Забороняється продаж товарів на ринках та в мобільних пунктах продажів, за винятком таких пунктів, які продають продукти і товари першої необхідності в населених пунктах без магазинів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк