01.02.2021, 23:03

Приваблива пропозиція: В Італії продають будинки всього за 1 євро

Марина Началова | Всі новини автора
дом в италии за 1 евро

У мальовничих регіонах Італії можна придбати житло усього за 1 євро. Тут немає ніякого обману або підступу - так місцева влада має намір вдихнути життя у вимираючі містечка.

Нещодавно стало відомо, що придбати будинок за 1 євро можна в Біккарі - невеликій комуні в регіоні Апулія, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Такою привабливою пропозицією мер Джанфіліппо Міньона вирішив врятувати від депопуляції містечко, з якого за останні півстоліття поїхала половина мешканців.

Зараз населення Біккарі ледь дотягує до 2000 чоловік. Якщо раніше жителі, що виїхали, поверталися сюди хоча б на літо, то тепер і цього не роблять, тому багато будинків пустують.

Близько сотні старих будинків очікують нових мешканців у Біккарі, але поки тільки 12 з них оцінили в 1 євро. Покупцеві також доведеться внести заставу в 3000 євро, яку повернуть після закінчення ремонту будинку.

Влада Біккарі сподівається, що покупці знайдуться швидко, адже містечко дуже мальовниче: воно знаходиться біля підніжжя вершини Монте Корнаккья. З гори відкривається вид на Адріатичне узбережжя, мис Гаргано і острова Треміті, завдяки чому район називають "дахом Апулії".

Раніше десятки покинутих будинків виставили на продаж за 1 євро в місті Троіна на Сицилії. Місцева влада навіть готова допомогти новим господарям оплатити ремонт. Причина розпродажу та ж - багато місцевих жителів покинули регіон, який колись славився як нормандська столиця Сицилії.

Мер Троіни Себастьяно Фабіо Венеція сподівається, що проект відродить старе місто. Вже створена багатомовна група експертів у галузі права та нерухомості, які будуть допомагати покупцям протягом всієї угоди. На першому етапі за 1 євро планують продати 30 будинків, ще сотню виставлять на продаж, коли колишні власники передадуть їх мерії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: