03.02.2021, 10:00

У Росії тривають протести на підтримку Навального: затримано майже 1,5 тисячі мітингувальників

В России продолжаются протесты в поддержку Навального

У Росії 2 лютого після оголошення вироку опозиційному політику Олексію Навальному, по всій країні росіяни вийшли на стихійні акції протесту. Масові затримання протестувальників пройшли у Санкт-Петербурзі та Москві.

У Росії станом на 3 лютого затримано вже понад 1 400 учасників стихійних акцій протесту на підтримку Олексія Навального, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

У відповідь на вирок Навальному на вулиці російських міст вийшли тисячі людей. Протестувальники скандували "Навальному - свободу!" та "Росія без Путіна!". Правоохоронці оточили демонстрантів, били їх палицями та затримували. 

Учасники протестів затримані у Москві, Пітері, Іжевську, Омську, Челябінську, Краснодарі, Чебоксарах, Набережних Челнах та багатьох інших містах по всій країні.

За даними правозахисного медіапроекту "ОВС-Інфо" найбільшу кількість людей затримано у Москві - 865 та в Санкт-Петербурзі - 175.

Нагадаємо, Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії.

Лідери багатьох західних країн звернулися до Росії з вимогою звільнити політика. У відповідь офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова попросила не втручатися у справи їхньої держави.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту відреагувати на "свавілля російської влади" щодо масових затримань протестувальників проти ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

"Отруєння, потім ув’язнення Навального - це новий «рекорд» свавілля російської влади на тлі масових затримань мирних протестувальників у містах РФ. Росія явно не хоче сама поважати права людини та свободи. Значить Росію потрібно змусити їх поважати. Це задача міжн. співтовариства", - написав Кулеба у своєму мікроблозі в Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк