07.02.2021, 14:29

В Індії зійшов величезний льодовик: пропали безвісти близько 150 осіб

Ольга Романец | Всі новини автора
Индия

В індійському штаті Уттаракханд з гір зійшов льодовик: відкололася частина крижаного масиву Нанда Деві скотилася вниз по гірських гімалайських річках, викликавши повінь в довколишніх районах Чамолі. Зараз зниклими безвісти числяться близько 150 осіб.

Про це пише India Today, передає Час Пік.

На річці Дхаулі Гангу через сходження льодовика сталася повінь, яка зруйнувала міст Джошіматх-Маралі, який індійські військові використовували для того, щоб переходити в райони біля кордону. Влада вже направила на місце подій дві групи індо-тибетської прикордонної поліції і три групи національних сил реагування на стихійні лиха.

Влада вже почала евакуацію місцевого населення, але під загрозою залишаються життя робітників, задіяних у будівництві автомобільних і залізничних мостів в районі Чамолі.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді повідомив, що постійно стежить за ситуацією в зоні лиха.

"Постійно стежу за плачевною ситуацією в Уттаракханді. Індія підтримує Уттаракханд, і нація молиться за безпеку всіх. Постійно спілкуємося з владою і отримуємо оновлену інформацію про розгортання національних сил реагування на стихійні лиха, рятувальних роботах і операціях з надання допомоги", - написав моді в Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: