10.02.2021, 07:19

Сенат США визнав конституційним імпічмент Трампа

Сенат США признал конституционным импичмент Трампа конституционным

Сенат США визнав конституційним процес імпічменту над 45-м президентом Дональдом Трампом. "За" висловилися 56 сенаторів, "проти" - 44.

56 сенаторів США проголосувало за те, що процедура імпічменту Дональда Трампа не суперечить Конституції, до демократів приєдналися 6 республіканців, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Адвокати Трампа вважають процес імпічменту неконституційним, оскільки колишній глава Білого дому не може постати перед судом після того, як пішов з посади.

Питання про те, чи можна винести імпічмент колишньому президенту, ніколи не розглядалося у судах, і у фахівців з конституційного права на цей рахунок є різні думки. Однак сенатори постановили, що можуть вирішити це питання самостійно. Таким чином, процес імпічменту буде продовжено.

За інформацією CNN, у демократів та захисту Трампа буде по 16 годин протягом двох днів, щоб представити свої доводи Сенату.

Нагадаємо, Палата представників 13 січня вдруге оголосила імпічмент 45-му президенту США, а 26 січня направила до Сенату резолюцію про імпічмент Дональда Трампа. Екс-президента звинувачують у підбурюванні до заворушень 6 січня, коли натовп його прихильників увірвався у будівлю Конгресу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк