11.02.2021, 12:57

У ЄС підтримали успіхи України в імплементації Угоди про асоціацію

В ЕС поддержали успехи Украины в имплементации Соглашения об ассоциации

Європейський парламент затвердив резолюцію про виконання Україною Угоди про асоціацію. Резолюцію підтримало 526 депутатів, проти проголосувало 79 парламентаріїв, утрималося - 71.

Результати голосування, яке відбулося 10 лютого в рамках пленарного засідання Європарламенту, було оголошено вранці 11 лютого. Доповідачем по Україні виступив депутат від групи Європейської народної партії Міхаель Галер (Німеччина), повідомляє Час Пік.

Європейський парламент позитивно оцінив успіхи України в імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Це рішення є черговим свідченням високого рівня відносин між Україною та Європейським Союзом. А також підтвердженням незмінної політики ЄС щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Вдячні Європарламенту за позитивну оцінку виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань",
- написав Шмигаль.

Варто відзначити, що Україна, зокрема, піддалася критиці за корупцію, що гальмує реформи, відсутність політичної волі забезпечити незалежність судових інститутів.

У резолюції констатується, що тоді як Україна досягла значних успіхів у виконанні зобов'язань, пов'язаних з Угодою про асоціацію та інтеграцію з ЄС, необхідно завершити кілька розпочатих реформ: у сфері верховенства закону, належного управління та боротьби з корупцією.

Європейський парламент знову заявив про свою незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, продовживши засуджувати незаконну анексію Криму та фактичну окупацію окремих районів на сході Росією.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк