12.02.2021, 14:47

Революція у боротьбі з COVID-19: У Польщі створено прилад для діагностики коронавірусу по диханню за 10 секунд

В Польше создан прибор для диагностики коронавируса по дыханию за 10 секунд

У Польщі розроблено прилад, який по диханню всього за 10 секунд діагностує наявність коронавирусу у людини. Пристрій працює за тим же принципом, що і алкотестер.

Президент Польщі Анджей Дуда відвідав штаб-квартиру компанії ML System, де відбулася презентація нового приладу, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Глава держави в лабораторії компанії перевірив його роботу на себе і повідомив, що "він працює аналогічно поліцейському алкотестеру". Необхідно просто дути у спеціальну трубку і буквально через кілька секунд на екрані відображається результат.

"Це дійсно революція... Сподіваюся, що це відкриття полегшить життя суспільству у всьому світі", - заявив Дуда, назвавши прилад "видатним прикладом новаторської думки".

Він додав, що пристрій ML System "ще не допущено до експлуатації", тому результати тесту поки "неофіційні". Дуда сподівається, що після клінічних випробувань, які почнуться незабаром, цей прилад можна буде запускати в серійне виробництво.

За словами Дуди, створення даного пристрою в компанії, якою керують молоді люди, і має власний науково-дослідний центр, сьогодні є великою гордістю для всієї Польщі.

У свою чергу президент ML System Давид Цікон висловив надію, що прилад для виявлення COVID-19 по диханню стане масовим і дозволить швидко подолати пандемію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк