14.02.2021, 20:46

Більше 80% людей, заражених коронавірусом, не мають симптомів - дослідження

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

За даними свіжого дослідження вчених, кількість безсимптомних випадків COVID-19 може бути набагато більшою, ніж вважалося.

Згідно з даними, зібраними в Нью-Йорку з березня по червень, більше 80% випадків коронавірусної інфекції протікають безсимптомно, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Більш ранні дослідження показували, що на безсимптомний перебіг припадає від 40 до 50% випадків захворювання. Однак нове дослідження свідчить, що безсимптомне захворювання може представляти переважну більшість випадків.

Дослідники з Чиказького університету створили модель, яка включала тести на антитіла, проведені в Нью-Йорку з березня по квітень, зареєстровані в місті випадки з березня по червень і зміни в тестових можливостях Нью-Йорка за цей час.

Результати показали, що тільки від 13% до 18% випадків COVID-19 були симптоматичними - від кожного п'ятого до кожного сьомого.

"Є багато безсимптомних осіб - набагато більше, ніж передбачалося в багатьох дослідженнях", - сказав виданню Insider Рахул Субраманіан, один з авторів дослідження.

Безсимптомні інфекції важко виявити і кількісно оцінити, оскільки більшість людей, які почуваються добре, не схильні звертатися до лікаря або проходити аналізи.

В даний час дослідники зазвичай оцінюють репродуктивну цінність коронавіруса в діапазоні від 2 до 3, що означає, що один хворий заражає в середньому від двох до трьох інших. Але якщо модель Субраманіана вірна, коронавірус може передаватися від людини до людини легше, ніж думали вчені: відповідно до цієї моделі, несимптоматичні інфекції відповідальні як мінімум за 50% випадків передачі коронавіруса.

Як уже повідомлялося, МОЗ проведе дослідження, щоб з'ясувати, скільки українців мають антитіла до COVID-19.

Читайте ще: На коронавірус вже міг перехворіти майже кожний другий українець: як проявляється легка форма

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: