21.02.2021, 16:53

У світі вже зробили більше 200 мільйонів щеплень від COVID-19: мапа вакцинації

Марина Началова | Всі новини автора
вакцинация

На сьогодні у всьому світі введено вже більше 202 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Кампанія з вакцинації від коронавіруса проходить у 88 країнах.

Таку статистику наводить Bloomberg, передає Час Пік.

За даними видання, в світі вводиться 6,35 мільйона доз вакцини в день.

У США вже щеплено більше людей, ніж було підтверджено випадків COVID-19 в країні з початку пандемії. Всього у Штатах на даний момент введено 61,3 мільйона доз, за ​​останній тиждень вводили в середньому 1,32 мільйона доз в день.

Вакцини Pfizer-BioNTech і Moderna, які використовуються в США, вимагають введення двох доз з інтервалом в декілька тижнів. На даний момент 42,8 мільйона осіб отримали хоча б одну дозу. Принаймні 17,9 мільйона чоловік пройшли курс вакцинації двома дозами.

Вакцина Pfizer-BioNTech зараз дозволена для використання в Північній Америці, Європі та на Близькому Сході, і кампанії вакцинації почалися як мінімум у 88 країнах. У випробуваннях за участю десятків тисяч добровольців було виявлено, що і цей препарат, і вакцина від Moderna зменшують ймовірність зараження коронавірусом на 95%. Вакцина від AstraZeneca Plc і Оксфордського університету отримала дозвіл у Великобританії 30 грудня.

Китай і Росія почали вакцинацію власними препаратами в липні і серпні, ще до того, як препарати були повністю досліджені. Дані країни ввели мільйони доз вакцини, але вони рідше надають оновлену інформацію.

У всьому світі останній показник вакцинації становить в середньому 6 347 715 доз на день. При таких темпах, за оцінками, на те, щоб охопити 75% населення дводозовою вакциною, буде потрібно 4,9 роки.

З початком глобальної кампанії вакцинації країни зіткнулися з нерівним доступом до вакцин. Кількість щеплень в Ізраїлі перевершує зусилля інших країн: 78,8 дози на кожні 100 чоловік. Більшість країн ще не зробили перших щеплень, серед них і Україна.

Тим часом в Індії вантажать першу партію вакцини для України: міністр охорони здоров'я Максим Степанов показав, як це відбувається.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк