26.02.2021, 09:09

COVID-паспорти: Лідери ЄС домовилися про введення паспортів вакцинації від коронавірусу

COVID-паспорта

Лідери країн-членів Європейського Союзу погодили введення електронних сертифікатів для щеплених від COVID-19. Єдиний паспорт ЄС про вакцинацію від коронавірусу буде розроблено до літа.

Про це 25 лютого розповіла канцлер Німеччини Ангела Меркель під час брифінгу за підсумками саміту глав держав ЄС, який провели у форматі відеоконференції, повідомляє Час Пік.

Ангела Меркель очікує, що єдиний паспорт ЄС про вакцинацію від COVID-19 буде розроблено до літа. Для цього планують створити спеціальний реєстр громадян і кожному присвоїти QR-код.

"Політичне завдання - домогтися цього в найближчі місяці, ми говорили про три місяці. Я очікую, то до літа все буде готово", - заявила Меркель.

За словами Меркель, всі лідери ЄС "єдині в думці", що необхідно ввести щось подібне сертифікатам вакцинації. Вона не виключила, що сертифікат вакцинації може стати підставою для в'їзду в ЄС з третіх країн.

Канцлер підкреслила, що такий крок не означає, що відтепер подорожувати зможуть тільки вакциновані від коронавірусу. Однак люди, які отримали щеплення від COVID-19, матимуть певні переваги.

COVID-паспорта

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк