28.02.2021, 16:26

У США схвалили антиковідну вакцину Johnson & Johnson

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина

У США зареєстрували для екстреного використання вакцину від COVID-19 виробництва компанії Johnson & Johnson.

Відповідний дозвіл видало Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Це вже третя антиковідна вакцина, зареєстрована в США, після Pfizer-BioNTech і Moderna.

Зазначається, що вакциною Johnson & Johnson можна прищеплювати осіб від 18 років, а зберігати її можна в звичайному холодильнику.

Крім того, на відміну від Pfizer-BioNTech і Moderna, які вимагають дворазового введення, вакцини Johnson & Johnson потрібно тільки одна доза для вироблення імунітету.

Дана вакцина виробляється з використанням вірусу певного типу, званого аденовірусом типу 26 (Ad26). Вакцина використовує Ad26 для доставки фрагмента ДНК або генетичного матеріалу, який використовується для створення відмітного «шипового» білка вірусу SARS-CoV-2. Після того, як людина отримує цю вакцину, організм може тимчасово виробляти білок-шип, який не викликає захворювання, але запускає імунну систему, викликаючи імунну відповідь проти SARS-CoV-2.

Дослідження показали, що вакцина на 66% ефективна в запобіганні помірного і важкого/критичного COVID-19, принаймні, через 28 днів після вакцинації.

Як уже повідомлялося, з наступного тижня українці зможуть через додаток "Дія" записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк