01.03.2021, 21:05

Екс-президента Франції Саркозі засудили до тюремного ув'язнення

Марина Началова | Всі новини автора
саркози

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі засудили до реального тюремного терміну у справі про корупцію і зловживання службовим становищем.

Відповідне рішення виніс суд у Парижі в понеділок, 1 березня, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Саркозі засудили до трьох років позбавлення волі, з них два роки - умовно. Один рік політик повинен провести за гратами. Звинувачення просило для Саркозі чотири роки позбавлення волі, з них два - умовно.

Разом з Саркозі фігурантами справи були його адвокат Тьєррі Херцог і колишній суддя Касаційного суду Жильбер Азібер.

Саркозі звинуватили в спробі незаконно отримати від Азібера інформацію про розслідування, що проходило в 2014 році, щодо нелегального фінансування своєї президентської кампанії 2007 року з боку дочки засновника компанії з виробництва косметики L'Oreal Ліліан Бетанкур. Слідство встановило, що Саркозі обіцяв Азіберу посаду в Монако в обмін на інформацію.

Суд визнав Херцога винним за тими ж фактами, що і Саркозі, і засудив до трьох років позбавлення волі, з них два умовно, із забороною на п'ять років займатися адвокатською діяльністю. Азібера визнали винним у пасивній корупції і торгівлі впливом, він також отримав три роки позбавлення волі, два з яких відстрочені.

В ході судового процесу Саркозі не визнавав своєї провини. Він заявляв, що Азібер ніколи не отримував посаду в Монако.

Читайте ще: Тихановська вважає, що режим Лукашенка буде повалений навесні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: