07.03.2021, 16:01

В Ізраїлі послаблюють карантин: вакциновані від COVID-19 мають переваги

Марина Началова | Всі новини автора
израиль карантин

Влада Ізраїлю заявила про третій етап виходу з карантину, який починається сьогодні, 7 березня. Люди з "зеленими" COVID-паспортами матимуть більше переваг.

З сьогоднішнього дня в країні почнуть працювати ресторани, банкетні зали, стадіони і театри з певними обмеженнями, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Зокрема, всередині кафе і ресторанів будуть обслуговуватися тільки власники "зелених паспортів", тобто ті, хто отримав дві дози щеплення від COVID-19 або перехворів на цю інфекцію. Всі інші зможуть обслуговуватися тільки на відкритих майданчиках, при цьому відстань між столиками має бути не менше 2 метрів.

Дозволяються громадські, культурні і спортивні заходи за умови, що в приміщеннях буде перебувати не більше 500 чоловік, на відкритому просторі - не більше 750. На стадіонах місткістю від 10 тис. місць можуть перебувати до 1000 чоловік в залі і до 1500 чоловік на відкритому повітрі.

Також в Ізраїлі відкриваються школи. У вузах зможуть відвідувати заняття вакциновані студенти, а ті, хто не пройшов вакцинацію, будуть продовжувати вчитися дистанційно.

Знімається заборона для в'їзду в країну ізраїльтян і власників посвідки на проживання, але поки що в країну будуть впускати не більше 3000 чоловік в день. Для тих, хто повертається з-за кордону, знімається обов'язок проходити карантин в спеціальних готелях. Замість цього поліція буде стежити за проходженням ними домашньої самоізоляції.

Раніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль став першою в світі країною, яка перемогла COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк