08.03.2021, 21:30

В Абхазії заарештували колишнього командира бойовиків "ДНР"

Марина Началова | Всі новини автора
Ахра Авидзба

У підконтрольної РФ частини Грузії Абхазії затримали і взяли під варту колишнього командира батальйону бойовиків "ДНР" "П'ятнашка" Ахру Авідзбу і його охоронців.

Затримання відбулося увечері 4 березня. У будинку Авідзби проходив обшук, в ході спецзаходів також були затримані п'ятеро охоронців бойовика, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Як повідомила прес-служба абхазького МВС, проти всіх шістьох порушено кримінальну справу за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів, вчинених групою осіб за попередньою змовою.

Як повідомляється, затримані особи незаконно придбали, не маючи відповідного дозволу, при невстановлених обставинах вогнепальну зброю і боєприпаси, які в подальшому незаконно перевозили і носили на території республіки Абхазія, а також зберігали за місцем проживання Авідзби.

Під час обшуку в будинку Авідзби було вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси різного зразка і калібру, а також виявлено спеціальне спорядження і радіопередавальні пристрої. Зокрема, були виявлені патрони різного калібру і зразка, ручні протитанкові гранатомети, ручні кулемети і кулеметні короба зі стрічками, спорядженими патронами, стовбури вогнепальної автоматичної зброї російського та іноземного виробництва, пістолети зі спорядженими до них боєприпасами.

Сухумський міський суд обрав як запобіжний захід для Авідзби і чотирьох його охоронців утримання під вартою терміном на місяць. Ще один охоронець, затриманий за адміністративним правопорушенням, залишиться під вартою до 9 березня.

Ахра Авідзба, відомий під позивним "Абхаз", з 2014 року брав участь у бойових діях проти української армії на Донбасі, зокрема командував терористичним батальйоном "П'ятнашка". Бойовики нагородили його званням "героя ДНР".

Раніше повідомлялося, що на Донбасі біля позицій ВСУ впав ворожий безпілотник з написом "ФСБ РФ".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: