13.03.2021, 08:29

Напад піратів на танкер біля берегів Беніну: серед захоплених моряків українців немає

Нападение пиратов на танкер у берегов Бенина

У Гвінейській затоці біля берегів Беніну (держава у Західній Африці) пірати напали на танкер Davide B. В результаті нападу у полон потрапило п'ятнадцять членів екіпажу з 21, які перебували на борту.

Екіпаж судна складається з громадян Румунії та Філіппін. Ряд ЗМІ повідомили, що серед захоплених моряків є українці, повідомляє Час Пік.

Напад на танкер Davide B стався 11 березня. Дев'ять озброєних людей піднялися на борт танкера, що належить голландській компанії De Poli Shipmanagement та взяли у заручники 15 моряків. Як уточнили в компанії, ще шестеро людей залишилися на судні цілими та неушкодженими.

У компанії De Poli заявили, що стурбовані нападом на судно і моряків та намагаються встановити контакт зі зниклим екіпажем з метою якнайшвидшого і безпечного звільнення.

За інформацією ресурсу FleetMon, танкер перевозив хімічні речовини і здійснював комерційне плавання з Риги (Латвія), в Лагос (Нігерія). Судно знаходиться під прапором Мальти.

Як повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Twitter, на борту танкера, на який напали пірати біля берегів Беніну, громадян України немає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк