18.03.2021, 07:29

У зоопарках Чехії під час карантину влаштовують відеоконференції між шимпанзе

В зоопарках Чехии во время карантина устраивают видеоконференции между шимпанзе

У зоопарках Чехії придумали, як розважити шимпанзе, яким не вистачає уваги та спілкування під час карантину. Щоб тварини не нудьгували, для них організовують відеодзвінки у Zoom.

Шимпанзе з чеського зоопарку "Двур Кралове" щодня по відеозв'язку в Zoom "спілкуються" зі своїми родичами із зоопарку Брно. Тварини спостерігають один за одним на спеціально встановлених великих екранах, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як повідомляється на сайті сафарі-парку в Двур-Кралове-над-Лабем, у зв'язку з обмеженнями через пандемію COVID-19 люди не заходять до шимпанзе, тому для компенсації відсутності розваг їм встановили великі екрани з включеними камерами.

Співробітники зоопарків пояснили, що зважилися на такий експеримент, щоб розважити шимпанзе, які почали сумувати без щоденних відвідувачів. Також це було зроблено для того, щоб тварини отримали додатковий рівень соціального спілкування з представниками свого виду.

Співробітники двох чеських зоопарків, які закрилися на карантин у грудні 2020, організовують відеодзвінки для приматів, щоб вони не нудьгували.

Співробітники зоопарків розповідають, що спочатку шимпанзе поставилися до зображення один одного досить агресивно та робили загрозливі жести, проте швидко звикли і тепер дивляться на екран подібно людям та навіть повторюють звички людей, які дивляться телевізор, - їдять горішки, схоплюються на ноги і починають бурхливо реагувати під час напружених ситуацій.

Зараз трансляції можна подивитися на сайті сафарі-парку, вони тривають щодня. Відеоконференції шимпанзе тривають з 8:00 до 16:00. Це триватиме до кінця березня, після чого співробітники зоопарків вирішать, чи варто продовжувати відеозв'язок між шимпанзе.

В зоопарках Чехии во время карантина устраивают видеоконференции между шимпанзе В зоопарках Чехии во время карантина устраивают видеоконференции между шимпанзе

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк