25.03.2021, 07:22

Кіпр відкриває кордони для туристів з України: умови в'їзду до країни

Кипр открывает границы для туристов из Украины

Кіпр відкриє кордони для українських туристів з 1 квітня 2021 року. Стало відомо, які правила в'їзду відпочиваючих до країни.

З 1 квітня Кіпр відкриває кордони для туристів з України. Про це йдеться у заяві Міністерства туризму Кіпру, повідомляє Час Пік.

Всі українські туристи, які нададуть довідку про негативний тест на коронавірус і не перебували в тісному контакті із зараженими особами, зможуть перебувати на Кіпрі без карантину.

В українському представництві Мінтуризму Кіпру відзначили, що до 31 березня Україна залишиться в "сірій зоні", із забороною в'їзду туристів.

"На початку наступного тижня уряд Кіпру офіційно повідомить, в яку категорію Україна перейде з 1 квітня, але враховуючи епідемічну ситуацію в Україні очевидно, що це буде "червона зона". Це означає, що подорожуючим з України треба буде здавати ПЛР-тест за 72 години до відльоту, а потім ще один - по прибуттю, в аеропорту Ларнаки або Нікосії", - йдеться у повідомленні.

Це означає, що туристам з України треба буде здавати ПЛР-тест за 72 години до відльоту, а потім ще один - по прибуттю на Кіпр. Після цього туристів відправляють в готель, де вони чекають повідомлення з результатом тесту на коронавірус. Якщо результат негативний, то відпочинок можна продовжити.

Діти віком від 12 до 18 років повинні будуть проходити тестування відповідно до чинного протоколу. Діти до 12 років звільнені від проходження тестування. Вартість тесту в аеропорту Ларнаки 30 євро, в Пафосі - 32 євро.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк