26.03.2021, 12:40

"Світова війна нового типу": Макрон звинуватив РФ та Китай у прагненні впливати на країни за допомогою вакцин

Макрон

Європейські країни "опинилися на порозі світової війни нового типу" через пандемію коронавірусу та прагнення Росії та Китаю впливати на країни за допомогою вакцини від COVID-19. 

Таку думку висловив президент Франції Емманюель Макрон. Як пише Le Figaro, він зазначив, що Євросоюз повинен бути незалежний від виробництва препарату, передає Час Пік.

"Ми стоїмо перед світовою війною нового типу перед обличчям атак, а також через прагнення Росії та Китаю вплинути за допомогою вакцин. Перед обличчям цього ми повинні бути незалежними", - заявив Макрон.

На його думку, залишитися незалежній Європі допоможе виробництво власних вакцин. При цьому Макрон підкреслив, що європейські країни вже знаходяться "в процесі створення потенціалу для виробництва вакцин другого покоління".

"Вірус буде продовжувати існувати, поширюватися, видозмінюватися, а у нас буде відповідь, яку ми зможемо надати. І зараз ми розвиваємо ці можливості реагувати у нас, в Європі", - зазначив Макрон.

Макрон розраховує, що в другій половині 2021 року Євросоюз зможе виробляти близько 2-3 млрд доз вакцин на рік. Тим самим європейські країни зможуть "задовольнити наші потреби иа масово експортувати".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк