01.04.2021, 07:58

Франція вводить загальний локдаун

Франция, карантин

На всі регіони Франції з 3 квітня поширюються карантинні заходи, що діяли до цього тільки у 19 департаментах. Карантин посилюють на 4 тижні.

Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, виступаючи з телезверненням до нації 31 березня, повідомляє Час Пік.

"Обмеження, які вже діють у 19 департаментах, будуть поширюватися на всю територію Франції з цієї суботи на чотири тижні", - сказав Макрон.

Макрон закликав французів обмежити число контактів та зустрічей.

З 3 квітня у Франції:

  • У всіх регіонах буде введено комендантську годину з 19:00.
  • Всі працівники переходять на віддалену роботу.
  • На три тижні закриють дитячі садки, школи та коледжі. Студенти вузів зможуть відвідувати навчальні заклади один день на тиждень.
  • Закриють магазини, де не торгують предметами першої необхідності. Однак виняток буде зроблено для книжкових магазинів, музичних магазинів, перукарень, магазинів товарів для дому.
  • Поїздки без особливої причини далі ніж на 10 км від місця ізоляції заборонено. Переїхати з одного регіону в інший французи зможуть тільки під час Великодніх свят.

Посилення карантину стосується всіх департаментів в континентальній частині країни, локдаун не буде введено тільки на заморських територіях.

За словами Макрона, початку зняття карантинних обмежень потрібно чекати не раніше середини травня. Карантин буде скасовуватися поступово аж до літа.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк