09.04.2021, 12:59

Теракт у Мозамбіку: бойовики обезголовили 12 іноземних громадян

Теракт в Мозамбике

На північному сході Мозамбіку в місті Палма у дворі готелю Амарула знайшли свіже масове поховання. Всі трупи були зі зв'язаними руками та обезголовлені.

За неофіційною інформацією, це були жителі готелю, яких захопили у заручники. Іноземці працювали на об'єкті, який будує французька енергетична група Total, яка біля Пальми курирує будівництво газопереробного заводу, і під час штурму міста бойовиками намагалися сховатися, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Зараз національність загиблих встановлюється, але відомо, що всі загиблі були білошкірими іноземцями.

"У могилі їх було 12, всі вони іноземці. Я не знаю, якої вони національності, але всі вони білі. Вони були обезголовлені, у них були зв'язані руки", – повідомили у поліції.

Правоохоронці переконані, що такий спосіб вбивства характерний бойовикам терористичного угруповання Ісламська держава, проте поки ІДІЛ не взяла на себе відповідальність за організацію масової страти туристів.

Місцевим силовикам знадобилося більше тижня, щоб витіснити терористів з міста. Напередодні президент Мозамбіку Філіпе Ньюсі заявив, що Збройні Сили країни завдали поразки бойовикам та вигнали їх з міста Палма, яке ті захопили тижнем раніше.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк