17.04.2021, 11:33

У Санкт-Петербурзі ФСБ РФ затримала українського консула: МЗС України готує відповідь

ФСБ РФ задержала украинского консула

У Санкт-Петербурзі затримано консула Генерального консульства України. Співробітники ФСБ РФ звинувачують його в отриманні інформації закритого характеру. МЗС України готує відповідь на дії росіян.

Як повідомила прес-служба ФСБ, до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права, передає Час Пік.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації 16 квітня 2021 року в м. Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат – консул Генерального консульства України в м. Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк.

Дана діяльність не сумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ України готує відповідь на дії росіян.

"Чергова провокація на тлі дестабілізуючих дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові", - повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Ніколенко додав, що обставини затримання з'ясовуються.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк