21.04.2021, 18:47

Путін розповів про озброєння російської армії: хвалився ядерною зброєю

путин

У своєму посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін повідомив про озброєння російської армії.

За його словами, до 2024 року російська армія буде укомплектована сучасною зброєю на 76%, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Путін додав, що в ядерній тріаді цей показник вже в 2021 році становить 88%. Вже несуть чергування комплекси "Авангард" і "Пересвіт", а перший полк, укомплектований ракетами "Сармат", заступить на бойове чергування в 2024 році.

Також Путін заявив про збільшення кількості ударних авіакомплексів з гіперзвуковою ракетою "Кинджал" і кораблів. Також, за його словами, ведеться робота і над іншими найсучаснішими бойовими комплексами, включаючи "Посейдон", "Буревісник" та інші системи.

Путін назвав Росію "лідером у створенні бойових систем нового покоління в розвитку сучасних ядерних сил" і запропонував міжнародним партнерам обговорити питання стратегічного озброєння і забезпечення глобальної безпеки.

"Метою таких переговорів може стати створення середовища безконфліктного співіснування на основі рівняння безпеки, яка охоплювала б усі наступальні і оборонні системи", - заявив російський президент.

Нагадаємо, у своєму посланні Путін застеріг інші країни від перетину "червоної межі" з Росією: його прес-секретар Дмитро Пєсков уточнив, що це означає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: