24.04.2021, 12:55

Зниклий підводний човен ВМС Індонезії виявили у водах поблизу Балі

Пропавшую подлодку ВМС Индонезии обнаружили в водах близ Бали

Зниклий підводний човен Військово-Морських сил Індонезії, вдалося виявити у водах Балійського моря. Пошуки підводного човна тривали з 21 квітня.

Зниклий підводний човен ВМС Індонезії вдалося виявити у водах поблизу Балі. Про це заявив начальник штабу ВМС Індонезії адмірал Юдо Маргоно, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За його словами, зараз неможливо визначити, в якому стані знаходиться підводний човен.

Адмірал зазначив, що на підводному човні виникли тріщини, в результаті чого від нього відокремилися кілька уламків. Коли підводний човен занурився глибше, тріщини стали більше через тиск води.

Агентство "Сіньхуа", посилаючись на начальника штабу ВМС країни, повідомило, що підводний човен виявили на глибині 850 метрів.

Підводний човен KRI Nanggala 402 перестав виходити на зв'язок 21 квітня. Він зник під час навчань в 95 км на північ від берегів острова Балі.

ВМС Індонезії з 21 квітня продовжувала пошукову операцію KRI Nanggala-402 та 53 членів екіпажу, які перебували на борту підводного човна.

Днями в Міноборони Індонезії заявляли, що поблизу місця дислокації підводного човна, знайшли нафтову пляму. На думку індонезійського адмірала Юдо Маргоно, поява нафти - це наслідок витікання палива з тріщини. 

Також стало відомо, що запас кисню на підводному човні закінчився на світанку 24 квітня. На борту підводного човна на момент зникнення було 53 члени екіпажу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк