29.04.2021, 20:23

Європарламент підтримав резолюцію про відключення Росії від платіжної системи SWIFT

европарламент

Європейський парламент підтримав резолюцію, яка стосується загострення відносин Росії з Україною, а також Чехією.

Повна назва резолюції - "Про Росію, справу Олексія Навального, нарощування її військової потужності на кордоні з Україною та російський напад на Чеську Республіку", передає Час Пік з посиланням на ]]>сайт Європарламенту.]]>

Документ підтримали 548 євродепутатів, 113 утрималися, 25 - проти.

Зокрема, в резолюції йдеться про те, що в разі вторгнення Росії на територію України, вона буде відключена від міжнародної платіжної системи SWIFT.

"Підкреслюємо, що якщо військове нарощування в майбутньому буде перетворено у вторгнення в Україну з боку Російської Федерації, ЄС повинен дати зрозуміти, що ціна такого порушення міжнародного права та норм була б серйозною; наполягаємо, отже, що в таких умовах імпорт нафти та газу з Росії в ЄС буде негайно зупинений, при цьому Росія повинна бути виключена з платіжної системи SWIFT", - йдеться в документі.

Депутати Європарламенту також закликали зупинити будівництво "Північного потоку-2". 

Крім того, в резолюції вказується, що саме Путін та влада країни несуть відповідальність за життя опозиціонера Олексія Навального, який знаходиться в ув'язненні.

"Нагадуємо російській владі і особисто президенту Путіну як главі Росії, що вони несуть повну відповідальність за життя Олексія Навального", - сказано в резолюції.

Європарламент закликає розслідувати замах на Навального та притягнути винних до відповідальності.

Читайте також: Дипломатична криза в РФ: які країни та чому видворяють російських дипломатів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк