01.05.2021, 11:08

Вашингтон підтримує вступ України до НАТО

США, Украина, НАТО

США продовжать співпрацювати з Україною в питанні введення "глибоких та всеосяжних реформ" для її приєднання до Північноатлантичного альянсу. Вашингтон прагне, щоб Україна змогла функціонувати відповідно до стандартів НАТО.

Адміністрація президента США Джо Байдена прагне, щоб двері в НАТО залишалися відкритими для претендентів, зокрема для України. Але перед цим необхідні "всеосяжні реформи". Про це на брифінгу повідомив виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії дипломат Філіп Рікер, передає Час Пік.

"Адміністрація Байдена продовжує прагнути, щоб двері в НАТО залишалися відкритими для претендентів, коли вони будуть готові виконувати відповідні вимоги і зобов'язанн", – заявив Рікер.

Він уточнив, що США "безумовно, прагнуть до того, щоб така країна, як Україна, могла працювати над дотриманням цих стандартів" і підкреслив, що для цього необхідно провести реформи.

"Україна щороку виконує Річну національну програму, яка дозволяє їй працювати з НАТО. І вона має статус партнера розширених можливостей. І багато в чому це, звичайно, вимагає продовження запровадження Україною глибоких і всеосяжних реформ...

Це є частиною необхідних зусиль для побудови більш стабільної, демократичної, процвітаючої і вільної України. І ми будемо продовжувати нашу взаємодію у всіх цих сферах", - сказав Рікер.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: