03.05.2021, 14:27

Археологи в Єгипті виявили таємничу знахідку, яка їх злякала (відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
археологи

На Землі існує велика кількість таємничих місць, над походженням яких вчені досі ламають голову. Одне з таких місць - єгипетські піраміди.

Так, під пірамідою Хеопса виявили таємниче приміщення, до якого немає доступу ні з одного коридору, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У 2017 році фахівці виявили велике приміщення довжиною 30 метрів, яке знаходиться в самому центрі піраміди Хеопса. Археологи назвали таємну кімнату "Великою порожнечею", тому що прилади показали, що всередині приміщення нічого немає. Потрапити в підземелля не можна ні з одного коридору. Для вчених досі залишається загадкою, для чого було створено це поглиблення під пірамідою.

Також археологи з'ясували, що піраміда Хеопса розсіює радіохвилі довжиною до 600 метрів. На певних резонансних частотах піраміда може концентрувати електроенергію і розподіляти її по всіх своїх приміщеннях. Вчені прийшли до висновку, що всі приміщення розташовані так, щоб енергія розподілялася рівномірно. Зараз вони ламають голову над тим, чи було це задумкою архітектора пірамід або все це не більше, ніж просто випадковий збіг.

Читайте також: Iндійський гороскоп за датою народження, точність якого вразить навіть скептика

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк