03.05.2021, 18:55

Розвідка США оприлюднила звіт про загрози з боку Росії і Китаю

Марина Началова | Всі новини автора

Розвідувальне управління Міноборони США представило доповідь про глобальні загрози в 2021 році, зокрема розглядаються загрози з боку Китаю і Росії для Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Документ ]]>опублікований ]]>на сайті сенатського комітету у справах збройних сил, передає Час Пік.

У звіті йдеться про те, що Росія і Китай як головні суперники США розробляють засоби, щоб кинути виклик військовій перевазі Штатів. Для цього використовуються проксі-війська, найманці, кібератаки, маніпулювання інформацією, підрив економічної сфери суперників і т.п.

Російські збройні сили називаються потенційною загрозою існуванню США. Вони використовуються для підтримки впливу Росії в країнах по периметру її кордонів, за допомогою чого Москва може кинути виклик глобальному лідерству США.

У розвідці США вважають, що Росія має незадекларовану хімічну зброю, таку як нервово-паралітична речовина "Новачок", якою був отруєний опозиціонер Олексій Навальний.

Також у доповіді наголошується, що Росія протягом декількох найближчих років збільшить свій ядерний потенціал за рахунок нестратегічних засобів.

У документі говориться, що головний важіль впливу на Україну - це російська військова присутність на сході нашої країни.

У розвідці США роблять висновок, що Росія зараз навряд чи зацікавлена ​​в прямому зіткненні з США, проте не відмовиться від конфронтації.

"Кремль, швидше за все, буде намагатися не провокувати Вашингтон, але може це зробити, якщо буде переконаний, що США втручаються в російську внутрішню політику чи іншим чином загрожують стратегічним інтересам Росії", - сказано в доповіді.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати уважно спостерігають за відведенням російських військ від кордонів України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: