04.05.2021, 18:35

Європейський регулятор почав експертизу китайської вакцини від COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) почало експертизу інактивованої вакцини проти COVID-19 Vero Cell, розробленої китайською компанією Sinovac Life Sciences Co., Ltd.

Про це повідомила прес-служба EMA, передає Час Пік.

Як зазначається, комітет EMA з лікарських засобів для людини вирішив провести огляд даної вакцини, ґрунтуючись на попередніх результатах лабораторних досліджень (доклінічні дані) і клінічних досліджень. Ці дослідження показують, що вакцина викликає вироблення антитіл, націлених на SARS-CoV-2, вірус, що викликає COVID-19, і може допомогти захиститися від хвороби.

EMA буде оцінювати дані по мірі їх надходження, щоб вирішити, чи переважують переваги ризики. Поточний огляд триватиме до тих пір, поки не буде доступно достатньо доказів для формальної заявки на отримання дозволу на продаж цієї вакцини в Європі. EMA оцінить відповідність вакцини Vero Cell стандартам ЄС з ефективності, безпеки та якості.

Як повідомляється, вакцина Vero Cell містить інактивований (убитий) SARS-CoV-2, який не може викликати хворобу. Вакцина також містить "ад'ювант", речовину, яка допомагає підсилити імунну відповідь на вакцину.

Коли людині вводять вакцину, її імунна система визначає інактивований вірус як чужорідний і виробляє антитіла проти нього. Якщо пізніше вакцинована людина вступить в контакт з SARS-CoV-2, імунна система розпізнає вірус і буде готова захистити організм від нього.

Нагадаємо, Єврокомісія пропонує скасувати обмеження на в'їзд в ЄС для вакцинованих туристів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк