08.05.2021, 11:22

В результаті зіткнень на Храмовій горі в Єрусалимі постраждало понад 200 осіб

столкновения на Храмовой горе в Иерусалиме

В Єрусалимі на Храмовій горі сталися сутички між палестинцями та ізраїльськими правоохоронцями. Під час сутичок постраждало щонайменше 200 палестинців. Десятки учасників заворушень були затримані.

За інформацією Товариства Червоного Півмісяця Палестини (PRCS), на Храмовій горі постраждало щонайменше 205 палестинців, близько сотні з яких були госпіталізовані, та 17 поліцейських, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Більшість постраждалих отримали поранення в мечеті Аль-Акса, де тисячі людей зібралися, щоб відзначити останню п'ятницю священного для мусульман місяця Рамадан.

У поліції заявили, що застосували силу у відповідь на масові заворушення із застосуванням каменів, пляшок та інших предметів, які кидали в бік силовиків. У відповідь поліція застосувала газові та світлошумові гранати.

"Ми не допустимо порушення порядку, будь-якої форми насильства і спроб заподіяти шкоду офіцерам, прикриваючись свободою віросповідання і використовуючи її для сприяння насильницькому інциденту", - заявили в поліції.

Напруженість зросла у зв'язку з "можливим виселенням палестинців із земель, на які претендують єврейські поселенці". 

Президент Палестини Махмуд Аббас вимагає ініціювати скликання Ради Безпеки ООН, щоб обговорити ситуацію і "агресію проти палестинського народу і святинь". Лідер руху "ХАМАС" Ісмаїл Ханія пригрозив Ізраїлю відповіддю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк