10.05.2021, 10:03

Кіпр змінив правила в'їзду до країни для повністю вакцинованих туристів

Кипр

Кіпр з 10 травня відкрив кордони для туристів, які вакциновані від COVID-19. Туристам з двома щепленнями не потрібно проходити тестування перед поїздкою на Кіпр та відправлятися в карантин після прибуття.

Міністерство охорони здоров'я Кіпру дозволило вакцинованим туристам з 10 травня не сидіти на карантині та не здавати тести на коронавірус. Про це йдеться в заяві відомства, передає Час Пік.

Йдеться про жителів 65 країн, з якими Кіпр відновив сполучення, в тому числі всіх держав Євросоюзу, а також США, України, Росії та Білорусі.

Щеплення повинно бути зроблено препаратами, які схвалив Європейський медичний регулятор EMA (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson) або російською вакциною "Супутник V".

Необхідно, щоб вакцинація була завершена, тобто введено дві дози препарату. Після отримання останньої повинен пройти тиждень, після закінчення якого можна їхати на Кіпр. Вакцина Johnson & Johnson однодозова, тому той, хто нею вакцинувався, перед подорожжю повинен почекати 14 днів.

Для всіх інших невакцинованих туристів при в'їзді до країни потрібно мати негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години, а також зробити його по прильоту на острів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк