11.05.2021, 11:34

Теракт в Казані: В результаті стрілянини у школі загинуло та постраждало багато людей

Казань, стрельба в школе

В одній зі шкіл російського міста Казань в результаті стрілянини загинуло дванадцять людей. Перед тим як відкрити вогонь, нападники підірвали саморобний вибуховий пристрій. Одного з терористів затримано, другий стрілець взяв заручників. Силовики готуються до штурму школи.

У Казані невідомі відкрили стрілянину в гімназії №175 на вулиці Джаудата Файзі. Напад імовірно влаштувало дві людини, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Одного з нападників затримано, його особу встановлено. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив гімназію чотири роки тому. Зараз він навчається в коледжі на айтішника.

Будівлю школи оточили бійці Росгвардіі. На місце прибули десятки машин швидкої допомоги, автомобілі поліції. Частина школярів знаходиться на вулиці, проте, за словами очевидців, в школі ще можуть бути люди. Діти вистрибували прамо з вікон школи.

На момент початку атаки в школі перебувало 714 дітей, близько 70 співробітників, з них 52 педагога.

За попередніми даними в результаті стрілянини загинули вчитель, охоронець та 7 дітей. В результаті дій зловмисників постраждало 32 людини, двоє дітей загинули коли намагаючись врятуватися стрибали з вікон третього поверху. Пізніше надійшла інформація, що кількість загиблих збільшилася до дванадцяти.

За попередніми даними, другий стрілець утримує близько 6-7 осіб.

На місці продовжують працювати екстрені служби та медики.

Офіційно правоохоронці та місцева влада ситуацію поки не прокоментували.

ДОПОВНЕНО:

При нападі на школу загинуло 8 осіб, 20 постраждали, серед загиблих одна вчителька. До лікарень доставлено 21 особу, шестеро дітей перебувають у реанімації. Про це повідомили в прес-службі президента Татарстану Рустама Мінніханова.

Глава Татарстану Рустам Мінніханов в ефірі телеканалу "Росія 24" заявив, що стрілець, який відкрив стрілянину у школі, був один, його затримано.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк