21.05.2021, 16:23

Європарламент запропонував призупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Ольга Романец | Всі новини автора
Европарламент, Турция

Євросоюз повинен офіційно призупинити переговори про включення Туреччини до своїх лав, якщо Анкара не змінить свою поведінку.

Про це йдеться у звіті, прийнятому 19 травня депутатами Європарламенту, передає Час Пік.

Європарламент вказує на "авторитарну президентську систему" а також відсутність незалежності судової системи і "триваючу гіперцентралізацію влади в президентстві" в Туреччині.

Депутати Європарламенту закликають відповідну владу Туреччини звільнити всіх ув'язнених правозахисників, журналістів, адвокатів, науковців та інших осіб, які були затримані урядом за необґрунтованими звинуваченнями.

У Європарламенті також стурбовані ворожою зовнішньою політикою Туреччини, в тому числі щодо Греції та Кіпру, а також її участю в Сирії, Лівії та Нагірному Карабасі. Вони також знову закликають Туреччину визнати Геноцид вірмен, що проклало б шлях до примирення між турецьким і вірменським народами.

У доповіді наголошується, що Туреччина як і раніше відіграє важливу роль в якості приймаючої країни для майже 4 мільйонів біженців, з яких близько 3,6 мільйона є сирійцями.

Депутати також настійно закликають комісію продовжувати надавати фінансову підтримку турецьким організаціям громадянського суспільства.

Читайте також: Козак покинув Україну літаком білоруського олігарха, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк