22.05.2021, 09:33

США ввели санкції проти Росії через "Північний потік-2"

Сполучені Штати ввели санкції проти російських компаній і суден, які задіяні в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомила прес-служба Мінфіну США, під санкціями опинилися 3 російські компанії: "Морська рятувальна служба", "Мортранссервіс" і "Самарський теплоенергетичний майновий фонд", передає Час Пік.

Також санкції введені відносно 13 російських кораблів: "Академік Черський", "Артеміс офшор", "Бахтемір", "Балтійський дослідник", "Фінвал", "Капітан Беклемішев", "Мурман", "Нарвал", "Сивуч", "Рятувальник Карєв", "Умка", "Владислав Стрижов", "Юрій Топчев".

При цьому Мінфін США дозволив співпрацю з "Морською рятувальною службою", якщо вона не пов'язана з будівництвом "Північного потоку-2".

У списку санкцій відсутня компанія-оператор "Північного потоку-2" Nord Stream 2 AG і її керівник Маттіас Варніг. У Держдепартаменті заявили, що невведення санкцій щодо них "відповідає національним інтересам США".

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкцій проти бойовиків, окупантів і "злодіїв у законі".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк