24.05.2021, 09:04

США та країни Євросоюзу закликали закрити небо над Білоруссю

Иллюстративное фото / Открытый источник

У США закликали закрити небо над Білоруссю після примусової посадки у Мінську пасажирського літака. Відповідну заяву було опубліковано на сайті Комітету Сенату США з міжнародних відносин.

Поки не буде проведено розслідування, законодавці закликають призупинити членство Білорусі в організації та заборонити всі польоти над республікою, включаючи польоти в країну та з неї, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Глава комітету Сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес разом з колегами з Чехії, Латвії, Німеччини, Литви, Ірландії, Польщі та Великобританії опублікували заяву, в якій засуджують владу Білорусі після інциденту з рейсом Ryanair.

"Ми засуджуємо загрозу застосування насильства щодо цивільного літака в небі над Білоруссю. Ми закликаємо Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) негайно провести розслідування цього явного порушення вільного транзиту між державами і загроз для повітряних суден.

Ми закликаємо призупинити членство Білорусі в ICAO і заборонити всі польоти над Білоруссю, включаючи польоти в країну та з неї", - йдеться у заяві.

У Комітеті також зажадали "негайного та беззастережного звільнення" затриманого колишнього головного редактора інтернет-ресурсу NEXTA Романа Протасевича.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк