06.06.2021, 07:47

У Польщі в результаті падіння ліфта з 15 поверху постраждали двоє громадян України

В Польше в результате падения лифта с 15 этажа пострадали двое граждан Украины

У польському місті Лодзь через обрив ліфта у багатоповерховому будинку постраждало двоє заробітчан з України. Ліфт впав з 15 поверху. Один з потерпілих знаходиться у важкому стані.

За словами правоохоронців, якби гальмівний механізм не спрацював, українці могли б померти. Обох постраждалих госпіталізовано, повідомляє Час Пік з посиланням на телеканал TVN24.

Встановлено, що чоловіки 41 та 42 років, які обслуговували шахту ліфта, в момент інциденту працювали на даху пасажирської кабіни.

"Вони працювали на даху пасажирської кабіни і фарбували шахту. У якийсь момент кабіна зірвалася і впала з висоти п’ятнадцятого поверху", - повідомив молодший капітан Петро Висоцький з пожежної бригади в Лодзі.

Першими на місце події прибули медичні рятувальники, які дістали поранених на перший поверх. Відомо, що один з потерпілих українців був у важкому стані, у другого менш серйозні травми, в основному в області обличчя.

На місці події працюють поліція та прокурор. Причини аварії поки невідомі.

"Ми не знаємо, чи могли постраждалі внести свій вклад в аварію, і чи забезпечив роботодавець адекватні запобіжні заходи. У нас багато питань, на які потрібно відповісти", - повідомив представник Національної інспекції праці в Лодзі Вальдемар Клуча.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк