07.06.2021, 15:27

США відмовилися запрошувати Зеленського до Вашингтона: у чому причина

Ольга Романец | Всі новини автора
Байден

У Білому домі збиралися запросити президента України Володимира Зеленського до Вашингтона для зустрічі з Джо Байденом. Однак плани США змінилися через зміну керівництва "Нафтогазу".

Про це, посилаючись на власні джерела, пише Axios, передає Час Пік.

Як повідомляється, адміністрація Байдена стурбована "відмовою Зеленського від зусиль по боротьбі з корупцією".

"Джерело в адміністрації розповіло, що Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського до Вашингтона перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії "Нафтогаз", - йдеться в повідомленні.

Перед тим, як передати останній звіт Конгресу, Держдеп повідомив посла України у Вашингтоні і високопоставлених чиновників у Києві, в тому числі главу офісу президента, про зміст звіту, повідомив Axios представник Білого дому.

"Адміністрація має намір продовжувати консультації з Україною, оскільки ми чинимо тиск на Німеччину з метою усунення ризиків, які "Північний потік-2" представляє для України та європейської енергетичної безпеки. Ми також вітаємо пряму взаємодію України з урядом Німеччини з приводу їх заклопотаності", - повідомило джерело Axios.

Читайте також: Байден заявив, що не прагне конфлікту з Росією

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк