09.06.2021, 15:13

Франція відкрила кордони для туристів

Франция открыла границы для туристов

Франція з 9 червня відкриває свої кордони для туристів, у тому числі для громадян України. Поїздки мандрівників між Францією та іншими країнами буде відновлено з урахуванням епідеміологічної ситуації в країнах.

Франція скасувала обов'язкове пред'явлення негативного ПЛР-тесту для туристів з Євросоюзу, які повністю вакциновані від коронавірусу COVID-19, повідомляє Час Пік.

Франція розділили країни світу на три зони - "червону", "помаранчеву" та "зелену" - залежно від епідеміологічної ситуації, яка склалася в цих державах. Україна - у "помаранчевій зоні".

Франция открыла границы для туристов

Згідно з новими правилами, з "помаранчевих" держав дозволяється в'їзд всім вакцинованим громадянам, не залежно від мети поїздки. При цьому турист повинен пройти повну вакцинацію однієї з вакцин, затверджених регулятором ЄС. До них відносяться препарати компаній Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson.

Від вакцинованих туристів з "помаранчевої" країни при посадці на літак потрібно представити негативний ПЛР-тест (зроблений за 72 години) або тест на антиген (зроблений за 48 годин).

Мандрівники з "помаранчевої" країни, які не були вакциновані затвердженою в ЄС вакциною, зможуть потрапити до Франції тільки з "поважної причини".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк