15.06.2021, 07:27

Російська агресія не завадить Україні вступити до НАТО, - Байден

Джо Байден

Україна може вступити до НАТО, якщо, зокрема, подолає корупцію. Російська агресія на Донбасі не є перешкодою для України на шляху до вступу до Північноатлантичного альянсу.

Про це президент США Джо Байден сказав на прес-конференції за підсумками саміту НАТО, що відбувся 14 червня у Брюсселі, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

На прес-конференції у Брюсселі журналісти запитали його, чи виключає вторгнення Росії можливість для України хоч колись вступити до НАТО. Байден відповів: "Ні". Він зазначив, що США зроблять все, щоб допомогти Україні в протистоянні прямій російській агресії.

Президент США заявив, що Україна для того, щоб вступити до НАТО повинна викорінити корупцію та виконати інші критерії. Він додав, що Україні потрібно буде переконати країни-члени НАТО і це буде непросто.

"Це залежить від того, чи виконають вони критерії. Факт той, що вони все ще повинні викорінити корупцію. Факт той, що вони повинні виконати інші критерії для того, щоб отримати ПДЧ. І цьому не можна навчити. Тому подивимося...

І залежатиме не лише від мене, чи зможемо ми дійти висновку, що Україна може вступити до НАТО – це залежатиме від НАТО, від того, як у ньому проголосують. Але я знаю одне: вони повинні переконати в цьому, і це не легко...

Я виступав із промовою багато років тому в Верховній Раді і сказав, що Україна має можливість зробити те, чого ще ніколи не ставалося в історії України, а саме створити державу з демократично обраною владою, не корумповану й керовану олігархами. І я звернув їхню увагу, коли виступав із цією промовою, що вони ввійдуть в історію як батьки-засновники України, якщо вони це зроблять. І їм іще багато треба зробити", - сказав Джо Байден. 

Президент США зазначив, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним виставить "червоні лінії".

"Я не шукаю конфлікту з Росією, але ми дамо відповідь, якщо Росія продовжить свою шкідливу діяльність", - підкреслив Байден.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк