15.06.2021, 13:42

У США сталася масштабна пожежа на хімзаводі (відео)

В США произошел масштабный пожар на химзаводе

В американському штаті Іллінойс сталася масштабна пожежа на хімічному заводі. Жителів найближчих поселень евакуювали. Влада штату вирішила не гасити масштабну пожежу. На те, щоб полум'я стихло, необхідно кілька днів.

В американському місті Роктон (штат Іллінойс) другий день горить хімічний завод компанії Chemtool. Пожежа почалася вранці 14 червня, в той час на заводі перебували 70 осіб, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як заявив на прес-конференції шеф пожежної служби Роктона Кірк Вілсон, обійшлося без жертв. Всіх співробітників підприємства вдалося евакуювати. Рятувальники спільно з поліцією наказали покинути свої будинки всім, хто проживає за милю від заводу Chemtool Inc.

Загасити пожежу не вдається, завдання рятувальників полягає в тому, щоб локалізувати пожежу, не дати їй вирватися за межі хімзаводу та перекинутися на житлові будинки. За словами Вілсона, пожежники чекають, коли вогонь згасне сам по собі. На це може знадобитися кілька днів.

В США произошел масштабный пожар на химзаводе (видео)

В США произошел масштабный пожар на химзаводе (видео)

Влада запевняє, що пожежа на заводі не становить небезпеки для жителів Роктону. Компанія Chemtool є найбільшим виробником різних видів мастила на американському ринку. Вона була заснована в 1963 році. У Роктоні знаходиться не тільки завод, але й штаб-квартира компанії та головна дослідницька лабораторія.

Однак місцеві екологи б'ють на сполох. Вони стверджують, що влада применшує небезпеку наслідків пожежі, щоб не переносити вибори мера, які призначені на 17 червня. 

Причини пожежі не встановлені. Місцеві ЗМІ повідомляють, що вранці 14 червня на заводі прогримів вибух.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк