19.06.2021, 14:32

У Росії розбився літак з парашутистами: загинули 9 людей

парашютисты

У Кемеровській області на аеродромі Танай 19 червня зазнав аварії літак зі спортсменами-парашутистами на борту, в результаті чого загинули дев'ять осіб.

Як повідомляють ЗМІ, літак виконував тренувальний політ, передає Час Пік.

Під час польоту командир повітряного судна повідомив про відмову одного з двигунів, тому прийняли рішення повертатися на аеродром вильоту. При розвороті літак, зачепивши крилом крони дерев, впав на землю.

Спочатку надходили різні дані за кількістю людей на борту і кількістю загиблих. Згодом власник літака повідомив, що на борту були 19 осіб, загиблі - двоє пілотів і сім парашутистів.

Відзначається, що літак знаходився в справному стані і здійснював четвертий виліт за день.

"На висоті 30-40 метрів відмовив правий двигун, виходить вони йшли в наборі висоти. За штурвалом був досвідчений льотчик Олександр Володимирович Шейкін. Він додав газу, щоб перелетіти дорогу, розвернутися і сісти на аеродром. Але, очевидно, що він перегазував і лівий двигун згорів. Перед ними було село Журавльово і вони були змушені шукати майданчик для посадки і при посадці лівим крилом зачепили землю, в результаті перекинулися", - сказав керівник регіонального відділення ДОСААФ Росії Кемеровської області Віктор Шемоханов.

самолет

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк