20.06.2021, 13:19

Масштабна пожежа у Польщі: згоріло понад 40 будівель, 112 людей залишилися без житла

Польша, пожар

У Польщі сталася масштабна пожежа, в результаті якої в селі Нова Бяла згоріли десятки будинків. В результаті пожежі постраждали 9 осіб, ще щонайменше 112 - залишилися без житла.

У польському селі Нова Бяла (Мазовецьке воєводство) вночі 19 червня сталася сильна пожежа, в результаті якої вогнем знищено десятки будівель. Про це повідомляє RMF 24, передає Час Пік.

Пожежа спалахнула пізно ввечері, вогонь швидко поширився, оскільки будівлі компактні і розташовані один біля одного, а житлові будинки були з'єднані з господарськими будівлями.

Пожежа пошкодила 44 будівлі, в тому числі 21 житловий будинок. В результаті пожежі постраждало 9 осіб, 112 осіб залишилися без даху над головою.

Польша, пожар

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув на місце події.

"Щонайменше 30 років тут не було такої пожежі. Ми точно не залишимо мешканців. Ми зробимо все, щоб оцінити втрати за дуже короткий час. Відповідні експерти вже на місці...

Це була нелегка рятувальна операція, але ми впоралися зі стихією. Велике спасибі всім, хто брав участь у його проведенні. Відмінна робота!", - сказав глава польського уряду.

Вулиця, де вирувала пожежа, закрита і охороняється офіцерами. Там чергує поліція, сторонніх не пускають. У центрі села встановлено три пожежні намети. У місцевій школі організувано пункт допомоги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк