21.06.2021, 11:41

Китай зіткнеться з міжнародною ізоляцією, якщо заважатиме СOVID-розслідуванню

Китай, коронавирус

Китай зіткнеться з міжнародною ізоляцією, якщо не буде співпрацювати з питання походження коронавірусу, який викликав пандемію COVID-19.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив Китай про те, що країна опиниться в ізоляції, якщо не дозволить розслідувати причини виникнення коронавірусу. Про це Салліван заявив в інтерв'ю Fox News, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Надання політичного і дипломатичного тиску на Китай є основною частиною зусиль, які ми робимо, щоб в кінцевому підсумку поставити Китай перед жорстким вибором: або вони надійдуть відповідально і дозволять слідчим виконати реальну роботу по з'ясуванню того, звідки це взялося, або вони зіткнуться з ізоляцією в міжнародному співтоваристві", - сказав Салліван.

Він додав, президент США Джо Байден зміг переконати лідерів G7 чинити тиск на Китай, щоб Пекін дозволив провести прозоре розслідування Ппоходження пандемії. Зокрема, закликав G7 зробити заяву, щоб Китай дозволив провести розслідування на його території.

"Президент Трамп не зміг цього зробити. Президент Байден зміг", - сказав Салліван.

Нагадаємо, в ході саміту G7 обговорювалася версія лабораторного витоку COVID-19. За словами глави ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, ця версія буде більш ретельно перевірена на другому етапі розслідування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк