26.06.2021, 09:02

Євросоюз на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Евросоюз, Россия, санкции

Лідери країн-членів Європейського союзу прийняли рішення щодо продовження ще на півроку дії економічних санкцій, пов'язаних з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії.

Лідери Євросоюзу на саміті в Брюсселі домовилися продовжити економічні санкції проти Росії, які введено через агресію щодо України. Про це голова Європейської Ради Шарль Мішель 25 червня повідомив у Twitter, передає Час Пік.

"ЄС буде дотримуватися єдиного і стратегічного підходу щодо Росії, який грунтується на 5 керівних принципах. Ми продовжили наші економічні санкції проти Росії: Москва повинна зробити свій вклад в забезпечення повного виконання Мінських угод", - заявив голова Євроради.

Україна вітає рішення лідерів Євросоюзу продовжити санкції проти Росії до 2022 року, які було введено в 2014-му у зв'язку з окупацією Криму. Росія є стороною конфлікту на Донбасі і повинна неухильно виконувати Мінські угоди. Про це у своєму Twitter повідомила перший заступник голови МЗС України Еміне Джаппарова.

У Держдумі РФ прокоментували санкції ЄС проти Росії. Голова Комітету Держдумі з міжнародних справ Леонід Слуцький у своєму Telegram-каналі написав, що санкційна політика завдала істотної шкоди економіці самих країн Євросоюзу, а сама санкційна війна безглузда.

"При таких розкладах вікно можливостей для відновлення партнерства все більше звужується. Відмовившись від прямого діалогу, Брюссель, тим не менш, в черговий раз продовжив рестрикції і знову заявив про намір говорити з Росією з позиції сили...

Ну а на санкції відповідь одна: продовжили нам, продовжимо і ми. Тільки вся ця санкційна війна все більше стає безглуздим рудиментом", - написав Слуцький.

Нагадаємо, Євросоюз ввів санкції у 2014 році через дестабілізуючі дії Росії проти України. Санкції спрямовано на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори РФ, а також на сферу товарів подвійного призначення. Відтоді ЄС кожні півроку продовжує обмеження через відсутність прогресу у виконанні Росією Мінських угод.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк