28.06.2021, 10:00

В Італії скасували обов'язкове носіння масок на вулиці

Ольга Романец | Всі новини автора
Италия

З 28 червня уряд Італії скасував вимогу обов'язкового носіння медичних масок на вулицях країни через спад кількості випадків COVID-19.

Рішення про скасування вимоги носіння масок було прийнято на засіданні Науково-технічного комітету уряду Італії, який займається організацією боротьби з пандемією COVID-19 в країні, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Спершу скасувати вимогу носіння масок планували з 5 липня, але уряд прийняв рішення змістити термін пом'якшення карантинних обмежень.

"Якщо сьогодні в нашій країні є умови для пом'якшення обмежень, політики повинні взяти на себе відповідальність і подати сигнал громадянам. І чим раніше буде зроблений цей сигнал, тим краще", - повідомив заступник міністра охорони здоров'я Італії Андреа Коста.

Вимога обов'язкового носіння медичних масок на вулиці і в приміщеннях, крім приватних приміщень, було введено в Італії 8 жовтня 2020 року. Після її скасування всі громадяни будуть зобов'язані дотримуватися "масочного режиму" в громадському транспорті і під час зборів людей в закритих приміщеннях.

Читайте також: В Україні зафіксовано 285 нових випадків COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк