30.06.2021, 10:21

Перший випадок зараження "лямбда"-штамом коронавірусу зафіксовано у Чехії

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Чехії зафіксовано перший випадок зараження штамом коронавірусу "Лямбда". Вперше цей варіант зафіксували у Латинській Америці.

У Чехії, крім індійського "Дельта"-штаму, підтверджено перший випадок зараження південноамериканським варіантом "Лямбда". Один випадок зафіксовано в Центрально-Чеському краї, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Представник Державного інституту громадського здоров'я Хелена Їржинкова уточнила, що зараженого хворого виявили минулого тижня.

"У Чеській Республіці все ще існує більшість британських варіантів, проте вже підтверджено 120 випадків (індійської мутації). З червня ми реєструємо ліцензії на гамма-варіант. Минулого тижня ми зафіксували перше виявлення лямбда-варіанту", - повідомила Хелена Йіржінкова.

Відзначається, що в країні домінує "британський" штам, а третина нових випадків захворювання припадає на чеську столицю Прагу.

У Чехії зафіксовано 120 нових випадків "індійського" штаму "Дельта", 21 випадок "бразильської" Гами та 65 "південноафриканської" Бети.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вивчає варіант коронавірусу, який вперше виявлено у Латинській Америці та отримавший назву "Лямбда".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк