06.07.2021, 11:59

У Білорусі опозиціонера Бабарико засудили до 14 років ув'язнення

Ольга Романец | Всі новини автора
Бабарико

Верховний суд Білорусі 6 липня оголосив вирок Віктору Бабарико та іншим фігурантам "справи "Белгазпромбанку". За рішенням суду опозиціонера засудили до 14 років ув'язнення.

Про це повідомляють білоруські ЗМІ, передає Час Пік.

"Прокурор Сергій Гіргель запросив для Бабарико 15 років позбавлення волі в колонії. Суддя Верховного суду Ігор Любавицький засудив його до 14 років колонії, визнавши Віктора Бабарико винним в отриманні хабара в особливо великому розмірі і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що покарання оскарженню не підлягає.

Звинувачення стверджувало, що Бабарико "створив стабільну групу банківських службовців" і очолив її "з метою тривалого, невизначеного злочину".

Підтримати Бабарико в суді прийшли десятки людей, які вишикувалися в чергу для участі в судовому засіданні. Тих, хто не потрапив до зали суду, міліція попросила розійтися через нестачу місць. Адвокатів зустріли оплесками. До суду їхали автозаки та автобуси силовиків.

"Бабарико не визнав себе винним у злочинах, в яких його звинувачують. Всі інші сім обвинувачених визнали свою провину", - йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк